House Modernes Utrecht

“Veel fietsers zeggen dankjewel!”

22 January 2021 | Nieuws | House Modernes

De ontwikkeling van House Modernes gebeurt voor een heel groot deel binnen en aan de buitenkant was lange tijd niet veel te zien. Toch staat er sinds oktober 2019 al iemand die vijf dagen per week contact heeft met de omgeving en een gezicht van House Modernes is geworden; verkeersregelaar Sander. Toch maar eens vragen hoe dat is.

“Ik doe dit werk met heel veel plezier”, vertelt Sander met een lach op zijn gezicht. “Het is leuk en gezellig om hier te werken en ik heb goed contact met de leuke mensen die hier dagelijks passeren. Regelmatig heb ik tijd voor een praatje en ik ga het straks ook echt missen als het klaar is.”

Toch is het niet altijd rozengeur en maneschijn als verkeersregelaar. “Ik mag nog van geluk spreken dat ik bij slecht weer onder een afdakje kan staan,” vertelt Sander. “Sommige van mijn collega’s hebben die mogelijkheid niet en zijn dan ondanks hun regenpak tot op hun onderbroek nat. En bovendien heb je wel eens vervelende ervaringen met passanten. Dan zetten we het verkeer stil, omdat er een zware lading naar boven getakeld moet worden en dan vertikken mensen het om te wachten. Wat 1 à 2 minuten nou op een mensenleven? We staan er wel voor de veiligheid en je moet er niet aan denken dat zo’n lading naar beneden komt als er iemand onderdoor gaat. Laatst kon een scooter niet wachten en reed die gewoon door. Toevalligerwijs stond er toen een politieauto vooraan in de wachtrij en die heb ik toen maar even doorgelaten.”

Sander ziet de Lange Viestraat en hoek met Oudegracht ook echt als zijn straat. “’s Ochtends begin ik de dag vaak met een rondje om de straat schoon te maken. Daarna komt het verkeer op gang en ben ik de baas in de straat. Veel bouwers zitten hier ook al vanaf dag 1 en ik voel me ook echt onderdeel van het team dat House Modernes realiseert. Het gaat nu hard de laatste tijd en het einde komt langzaam in zicht. Toch ben ik blij dat ik nog een paar maandjes op de plek mag blijven staan. Het is hier fijn. Veel fietsers zeggen ‘dankjewel’ en daarmee houd ik het nog zeker een paar maanden vol.”

Zoekvenster sluiten