House Modernes Utrecht

OVER DE BOUW

In hartje Utrecht staat een bijzonder project op stapel. Op de plek waar het winkelcentrum en kantorencomplex De Planeet was gevestigd, gaat Heilijgers Bouw aan de slag met een grote renovatie, in opdracht van Syntrus Achmea. Het gebouw wordt gerenoveerd in de stijl van het iconische warenhuis Galeries Modernes dat tot 1981 op de locatie zat. Daarnaast krijgt het gebouw ook een nieuwe naam: House Modernes. In het gebouw wordt straks gewerkt en gewinkeld. Ook komt er een openbare fietsenstalling en is er ruimte voor horeca of retail aan de kade in het souterrain. De oplevering vond in september 2021 plaats.

VERZONDEN NIEUWSBRIEVEN

Nieuwsbrief 15 (oktober)
Nieuwsbrief 14 (september)
Nieuwsbrief 13 (juli)
Nieuwsbrief 12 (april)
Nieuwsbrief 11 (februari)
Nieuwsbrief 10 (december)
Nieuwsbrief 9 (oktober)
Nieuwsbrief 8 (juli)
Nieuwsbrief 7 (april)
Nieuwsbrief 6 (maart)
Nieuwsbrief 5 (februari)
Nieuwsbrief 4 (januari)
Nieuwsbrief 3 (december)
Nieuwsbrief 2 (november)
Nieuwsbrief omwonenden (september)
Nieuwsbrief ondernemers (september)

Nieuws

Nieuwe beheerder House Modernes

20 oktober 2021

CBRE Property Management is, nu House Modernes officieel opgeleverd en geopend is, gestart als beheerder van dit prachtige pand. CBRE is gespeciali...

Lees nieuwsbericht

Ondergrondse fietsenstalling in gebruik genomen

18 oktober 2021

Vanaf vrijdag 15 oktober is de fietsenstalling onder House Modernes te gebruiken. Een ideale parkeerplek voor je fiets, e-bike of bakfiets als je e...

Lees nieuwsbericht

House Modernes officieel geopend door burgemeester

11 oktober 2021

Op vrijdag 8 oktober 2021 opende de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma het volledig gerenoveerde en verduurzaamde gebouw House Modernes aan de L...

Lees nieuwsbericht

HOU MIJ OP DE HOOGTE

Ja, ik blijf graag op de hoogte van de bouwwerkzaamheden.

FAQ

01

Waarom heet het House Modernes?

Deze herontwikkeling is gebaseerd op het oorspronkelijk ontwerp voor Galaries Modernes en daarom kiezen we voor een deel dat hierbij past. Daarnaast wordt het nieuwe gebouw een ‘huis’ waarin mensen zullen werken, shoppen, eten en drinken. Vandaar de combinatie House Modernes.

02

Wanneer gaan jullie verbouwen?

De sloop duurde tot het voorjaar 2020. Daarna volgt de interne verbouwing en de gevel. De prognose is dat het pand in de eerste helft van 2021 wordt opgeleverd.

03

Welke overlast verwachten jullie te veroorzaken?

Sloopwerkzaamheden gaan altijd gepaard met geluid. We verwachten de eerstkomende periode beperkt geluid te gaan veroorzaken, omdat het vooral ‘niet constructieve sloop’ betreft. Dit gaat dan om het werkhalen van wanden, plafondplaten e.d. Eind dit jaar starten we met de ‘constructieve sloop’, waarbij o.a. gaten in de vloer gemaakt moeten worden. Dat geeft ongetwijfeld wel wat geluid. Maar schroom niet om bij overlast gelijk contact te leggen, dan kijken we hoe we hier verder mee om kunnen gaan.

04

Wat zijn de werktijden van de aannemer?

Volgens de vergunning van 7 tot 19 uur (van maandag t/m zaterdag), maar in de praktijk van 7 tot 16 en van maandag t/m vrijdag. We proberen daarbij stevige sloopwerkzaamheden, bijvoorbeeld met een hakbijl, pas vanaf 8 uur te starten. Voor sommige speciale werkzaamheden, zoals het plaatsen van de hijskraan, moeten we soms afwijken van deze tijden.

05

Hoe gaat de aannemer laden & lossen?

We richten hier een apart strook voor in aan de Lange Viestraat, die wordt afgesloten van het overige verkeer. We doen dit zoveel mogelijk buiten de spits.

06

Hoe kom ik met jullie in contact?

Wanneer u vragen en/of opmerkingen heeft over de bouwplaats, de voortgang van de werkzaamheden of overige zaken, stel ze dan gerust via bouw@housemodernes.nl. De mailbox wordt op werkdagen gelezen en vlot beantwoord.

Zoekvenster sluiten